Verbetering van de luchtkwaliteitsplannen van de lidstaten

Verbetering van de luchtkwaliteitsplannen van de lidstaten

Luchtkwaliteitsplannen zijn een belangrijk instrument dat door de autoriteiten wordt gebruikt om de luchtkwaliteit te verbeteren, de emissies van luchtverontreinigende stoffen te verminderen en de volksgezondheid te bevorderen. In de EU-richtlijnen betreffende de luchtkwaliteit zijn luchtkwaliteitsnormen vastgesteld voor bepaalde verontreinigende stoffen in de buitenlucht ter bescherming van de volksgezondheid en het milieu. Als deze waarden worden overschreden, zijn de lidstaten verplicht de nodige maatregelen te nemen om de concentraties van luchtverontreinigende stoffen te verlagen en een luchtkwaliteitsplan op te stellen waarin passende maatregelen zijn opgenomen.

Points

kunnen we een hierover meedenken of is dit het werk van experts die voor nationale overheid plannen maken? ik zou zeggen: zorg dat we ook mee kunnen denken in het beleid, zodat we niet steeds verrast worden door maatregelen vanuit de overheid, maar hier zelf aan meewerken. Dan voorkomen we ook discussies zoals 100km rijden etc. Dat gesprek is dan al gevoerd in bijv. een burgerberaad oid. bij het maken van de beleidsplannen.

'betere plannen' klinkt nog een beetje vaag, wat wil je precies verbeteren?

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information